Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آنا»
2024-05-03@18:21:28 GMT

باغ فاتح کرج و مناطق دیدنی آن + مسیر دسترسی

تاریخ انتشار: ۲۳ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۶۱۵۵۶۷

باغ فاتح کرج و مناطق دیدنی آن + مسیر دسترسی

یکی از مکان‌های دیدنی استان البرز که در مرکز شهر قرار دارد، باغ فاتح است.

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، این باغ که به پارک تنیس نیز معروف است در منطقه جهانشهر، در بلوار جمهوری کرج قرار دارد. باغی شبیه پارک و بسیار خوش آب و هوا است. به‌همین خاطر برای گذراندن اوقات فراغت و فعالیت ورزشی مناسب به‌نظر می‌رسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گذراندن ساعاتی مفرح در این پارک، تجربه‌ای به یاد ماندنی است که امتحان کردن آن خالی از لطف نیست. همچنین فضای سرسبز و دل‌باز این منطقه، با درختانی قدیمی و سر به فلک کشیده همچون سایه‌بانی عظیم روی بخشی از شهر، شما را فارغ از زندگی شهری به آرامشی از جنس طبیعت دعوت می‌کند. آرامشی که میان هیاهوی این روز‌ها، نایاب و بسیار با‌ارزش است.

بنیان گذار

بنیان‌گذار باغ فاتح (و به طور کلی شهر کرج)، فردی به نام «حاج محمدصادق فاتح یزدی» بوده است. حدود نیم قرن پیش در نتیجه خشکسالی، قحطی و بیکاری، گروه‌هایی از یزدیان برای یافتن مکانی مناسب برای اسکان و سرمایه‌گذاری به منطقه کرج مهاجرت نمودند و حضور سرمایه‌گذارانی همچون حاج محمدصادق، سبب رونق اقتصاد و بازار کار در کرج پیش از انقلاب شد.

وی همچنین بنیان‌گذار تعدادی محله واقع در شهر کرج از جمله جهانشهر، کوی کارمندان شمالی و جنوبی و چهارصد دستگاه بود که مقدار زیادی از این زمین‌ها را میان کارگران و کارمندان کارخانه‌ها و شرکت‌های خود تقسیم نموده بود.

فاتح یزدی فعالیت‌های بسیاری در انجام کارهای خیر و عام‌المنفعه در سراسر کشور داشته که از جمله آن می‌توان به ساخت دبستان فاتح با شش کلاس (سال ۱۳۳۵)، دبستان تعاونی جهان چیت با شش کلاس (سال ۱۳۴۳)، دو دبستان دیگر در تهران و مهرآباد مشهد، دو ساختمان پیکار با بی‌سوادی برای کارگران و ساکنین محل، احداث آموزشگاه حرفه‌ای فاتح (امروزه به نام مرکز آموزش فنی و حرفه‌ای شناخته می‌شود)، ورزشگاه و یک باب زورخانه، سردخانه، بیمارستان، دانشکده اقتصاد، یک واحد خوابگاه به متراژ ۳۴۰۰ مترمربع در کوی دانشگاه (سال ۱۳۴۸) و … .

چرا جهان؟

علت این نام‌گذاری‌ها به عشق وی به همسرش، رقیه خانم غضنفر، بر می‎گردد که او را جهان صدا می‌کرد. زمانی که فاتح در حال تحصیل در رشته‌ی مهندسی کشاورزی در هند بود، جهان خانم در اثر بیماری آبله نابینا می‌شود؛ اما این از علاقه و مهر فاتح چیزی کم نمی‌کند و با وی ازدواج می‌کند. بنابراین محمد صادق بر هرآنچه که می‌ساخت نام همسرش را می‌گذاشت.

تاریخچه

نام قدیمی این منطقه سرسبز «باغ‌شهر» است. باغ فاتح در جهانشهر کرج واقع شده است و وسعت باغ در گذشته بین 130 تا 300 هکتار و شامل بخش عظیمی از درختان سیب کرج بود. اما متاسفانه در کم‌تر از نیم‌قرن، به‌علت فعالیت­‌های انسانی مانند ساختمان‌سازی، ساخت‌پل و تخریب درختان، تنها ۲۰ درصد از این فضا باقی‌مانده است. این موضوع باعث شده ساکنین شهر برای حفظ این طبیعت بیشتر از قبل محتاط شوند.

امکانات رفاهی

باغ فاتح مکانی مناسب برای ورزش و پیاده‌روی است، چرا که در این باغ پیست‌های طولانی دوچرخه‌سواری، اسکیت‌سواری، پیاده‌روی و جاده‌های تندرستی همراه با وسایل استاندارد ورزشی وجود دارد.

این باغ زمین‌های حرفه‌ای تنیس و بدمینتون دارد. در بخش جنوبی این زمین‌ها فروشگاه بزرگ لوازم ورزشی، با بهترین وسایل و لباس‌های ورزشی در اختیار دوست‌داران ورزش قرار داده می­‌شوند.

مجموعه بین‌المللی تنیس جهانشهر یا پارک تنیس کرج در باغ فاتح قرار دارد این پارک هشت زمین تمرین و یک زمین مسابقه دارد با ظرفیت ۱۲۰۰ نفر، تنها مجموعه‌ی تنیس در ایران است که دارای زمین‌های کفپوش‌شده است. مساحت این مجموعه ۱۶ هزار متر مربع است و از بخش‌های دیگر آن ساختمان اداری، فروشگاه ورزشی، رستوران، جایگاه ویژه مقامات و اتاق داوران، کمیته برگزاری مسابقات، استراحتگاه موقت ورزشکاران، جایگاه ویژه خبرنگاران ، محوطه فضای سبز و پیست سلامت است.

برای دوست‌داران هنر و کتاب هم نمایشگاه‌های کوچک و بزرگی گردآوری شده است؛ از گالری‌های نقاشی و کافه کتاب‌ها گرفته تا نوازندگان و خوانندگانی که به صورت رایگان هنر خود را نشان می‌­دهند. در این باغ کلبه کتاب وجود دارد که می‌توانید ضمن تفریح در باغ، از خواندن کتاب نیز لذت ببرید.

اهالی کرج در قالب تور یک روزه ساعاتی را در این باغ می گذرانند و از طبیعت فوق العاه لذت می برند. باغ فاتح همچنین در نقطه ای قرار گرفته که می توانید به راحتی به انواع رستوران های مدرن و سنتی و همچنین کافی شاپ ها در آن دسترسی داشته باشید.

موقعیت قرارگیری و مسیر دسترسی

محوطه بزرگ باغ از چهار مسیر متفاوت قابل دسترسی است. از سمت شمال و غرب به بلوار ماهان جهانشهر، از سمت شرق به کوی کارمندان شمالی گوهردشت و از سمت جنوب به میدان سپاه منتهی می‌شود. به میدان سپاه و سپس به‌سمت میدان جمهوری بروید تا به باغ فاتح و مجموعه بین‌المللی تنیس جهانشر یا پارک تنیس کرج برسید.‌

 

انتهای پیام/

منبع: آنا

کلیدواژه: باغ فاتح کرج باغ فاتح زمین ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۱۵۵۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قطع شدن دسترسی به ۳ نقطه سردشت دزفول

به گزارش خبرنگار مهر، بخشدار سردشت دزفول ظهر امروز پنجشنبه در جمع خبرنگاران گفت: با توجه به طغیان رودخانه‌های فصلی و شست و شوی زیرساخت‌های جاده‌ای دسترسی به روستاهای ماهوربرنجی علیا و سفلی و میدان بخش سردشت دزفول قطع شد.

سوزنگر افزود: با توجه به وضعیت جوی، شهروندان از حرکت به سمت بخش سردشت تا عادی شدن شرایط خودداری کنند.

به گزارش خبرنگار مهر، بخش سردشت در شمال شهرستان دزفول با جمعیتی بالغ بر ۳۰ هزارنفر قرار دارد.

کد خبر 6095261

دیگر خبرها

  • آغاز ساخت دو زمین ورزشی در مهدیشهر
  • انسداد برخی مسیر‌های ارتباطی عشایری و تلفات احشام در خوزستان
  • مسجد و فرهنگسرا را چرا داخل پارک می‌سازند؟/ تهران خشک به بوستان نیاز دارد
  • کشتی گیران نونهال کرمانی فاتح مسابقات قهرمانی کشور
  • پاس قم فاتح لیگ برتر کاراته/ قهرمان لیگ آینده سازان معرفی شد
  • قطع شدن دسترسی به ۳ نقطه سردشت دزفول
  • محله کم‌برخوردار حصه در مسیر توسعه‌ است
  • بهبود دسترسی محلی مناطق ۲ و ۴ با احداث تقاطع غیرهمسطح پل نیک‌اندیش
  • ازدواج آسان راه حل مسئله جوانی جمعیت است
  • اتصال «ائل داغی» به «آجی چای» در تبریز